Tips inför den viktiga badrumsrenoveringen

, , Comments Off on Tips inför den viktiga badrumsrenoveringen

Badrummet ligger många gånger högt upp på listan av rum som bostadsägare skulle vilja renovera. Men det kräver en hel del tid och pengar att få det gjort också. Har ni dock kommit till skedet att det äntligen är dags att göra om badrummet har vi samlat några tips här för att hjälpa dig att undvika misstag och få ett vackert slutresultat.

Gör en ordentlig budget

Att veta att ni har råd med hela projektet är en säkerhet ni alltid vill ha innan det sätter igång. Se därför till att ha en lista på allt som ska köpas in och beräkningar på vad det och allt annat kommer att kosta. Tar ni hjälp från hantverkare finns det nog vissa saker som kanske måste uppskattas. När det kommer till materialkostnader som kakel och klinker är det alltid bra att slå på en extra 10% för att vara säker på att ha tillräckligt.

Bestäm badrummets stil

Att bara plocka ihop allt utan att tänka på helheten är ett misstag ni absolut inte vill göra. Det är inte lätt alla gånger att föreställa sig hur slutresultatet kommer att se ut innan det är färdigt, men se till att göra ert bästa för att plocka samman saker som kan passa bra ihop. Börja titta runt i välsorterade webbutiker och se vad som faller er i smaken. Och medan vitt och svart är väldigt säkra, men ofta även snygga, färgval för badrummet kan det vara härligt att föra in lite mer färg också. Om ni inte vill chansa vad gäller kakel eller klinker finns det gott om andra saker som kan tillföra lite färg.

Planera belysningen

Belysning i badrummet är något ni helt klart borde lägga stor vikt vid. Badrummet behöver speciellt bra arbetsbelysning kring spegeln, men även allmänbelysningen är viktigt att tänka på. Inkludera gärna lite belysning ovanför badkaret eller duschen också. Men var noga med att belysningen är rätt klassad så den är säker att använda i badrummet.