Bra att tänka på när golvet ska bytas

, , Comments Off on Bra att tänka på när golvet ska bytas

Ett bra golv kan hålla väldigt länge. Men oavsett om det handlar om ålder eller olycka kommer alla golv förr eller senare behöva bytas ut. Står man inför detta beslut finns det ett par olika saker att tänka på.

Kom ihåg att vissa trä golv kan slipas

Istället för att lägga ut en massa tid och pengar på att riva upp golvet och lägga nytt är det värt att slipa golvet om detta är möjligt. Det är något man kan göra själv genom att hitta ett företag som kan hyra ut en golvslip. Men vill man garantera ett bra resultat är det nog bättre att ta hjälp med hela processen.

Lägga samma gol som innan eller inte?

När man byter golv är det i regel säkraste kortet att lagga in samma sorts golv som tidigare. Gillade man hur det såg ut innan det blev dags att byta får man ju inga otrevliga överraskningar. Men samtidigt kan det vara riktigt spännande att få testa något helt nytt också. Tänk på att golvet kan göra väldigt mycket för intrycket i rummet och en drastisk förändring kanske gör att möblerna och annan inredning inte passar ihop lika bra längre.

För- och nackdelar med golvvärme

Golvvärme blir allt mer vanligt idag och är alltid något man kan hålla i åtanke när golvet ändå ska bytas. Golvvärme kommer dock både med för- och nackdelar. Fördelarna med ett varmt golv kan nog alla förstå sig på. Men det gäller också att veta att det inte nödvändigtvis passar med alla golvtyper. Det kräver också en välisolerad grund för att inte värmen ska försvinna ner i marken. Lägger man golvvärme i ett rum med gamla fönster kan det dessutom leda till kallras.