Bättre planering av omfattande renoveringar

, , Comments Off on Bättre planering av omfattande renoveringar

När en stor renovering dykt upp vid horisonten är det redan då tillfälle att stanna till och verkligen försöka planera så mycket som möjligt. All tid man spenderar på detta nu kan man få tillbaka med ränta när det väl är dags att sätta igång. Här följer några användbara tips för planeringsstadiet.

Budget och finansiering

Budgeten och hur renoveringen ska finansieras är den första del man måste tänka på. Mindre renoveringar kan vara möjligt att betala direkt ur egen ficka. Men när det kommer till större projekt blir det ofta dags att vända sig till banken för att se om man kan öka bostadslånet.

Tidsplan

Att försöka ta reda på hur lång tid renoveringen kommer att ta långt i förväg är sällan väldigt enkelt. Men det är värt att spendera lite tid på att åtminstone försöka uppskatta detta. Detta är speciellt fallet om det gäller ett rum som köket eller badrummet då att inte ha tillgång till dem kan betyda att man måste hitta en del temporära lösningar för att kunna fortsätta använda bostaden normalt under renovationens gång.

Materialen

Vilka material man ska använda kanske inte känns som något man behöver planera väldigt långt i förväg. Men vill man exempelvis renovera mer hållbart är det värt att göra en del efterforskning för att se vilka alternativ man har och försäkra sig om att man kan få tag på materialen i god tid.

Hantverkare

Vid större projekt behöver många ta hjälp av en eller flera hantverkare. Dels för att få det gjort rätt men även för försäkringssyften. Och är man ute i god tid blir det mycket enklare att välja en tid som fungerar för båda parter. Även här bör man spendera tid med lite efterforskning och se till att man går rätt sätt tillväga.